24. Marta 2023.

Pet godina prođe, pravde za Davida još uvijek nema

Povodom pete godišnjice, Davidovi roditelji i grupa “Pravda za Davida” okupili se na mjestu gdje je pronađeno Davidovo tijelo – ušće Crkvene u Vrbas. Medijima su se obratili Davidovi roditelji.

„Prošlo je pet godina otkako je zločinački MUP Republike Srpske položio moje dijete u kanalizaciju s jasnom porukom. Ubice su već petu godinu na slobodi“, poručio je Davidov otac, Davor Dragičević.

Kaže da je ovo najsuroviji zločin koji još nema epilog i da je danas kraj agonije djeteta koji je prošao mučenje, i krvnički ubijen i bačen u kanalizaciju.

Navodeći da je “danas sumrak crnila i tišine u Republici Srpskoj”, Davor Dragičević poručuje:

“Od danas počinje nepravda za mog sina. Ja idem po besu, osvetu i osvetiću ga…”

Davidova majka Suzana Radanović kaže da je svima jasno odavno da država stoji iza ubistva njenog sina.

“Nisam optimista da će doći do suđenja ubicama, a kad država hoće da prikrije ubistvo oformi komisiju što je kod nas bio anketni odbor i to dovoljno govori da nema pravde za mog sina”, poručila je Suzana Radanović.

Hoću da znam, kaže ona, tačno vrijeme i datum ubistva mog sina, to je zahtjev nadležnima da mi odgovore, da mogu u to vrijeme da zapalim svijeću za svog sina.

Ističe da ne vjeruje da će Tužilaštvo BiH nešta uraditi u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

“U BiH ne postoji kompetentan tužilac, neko ko je dovoljno hrabar da donese istinu i pravdu za Davida”, kaže Suzana Radanović.

Davidova smrt i konferencija za novinare predstavnika MUP-a koji su kazali da je u pitanju “zadesna smrt” pokrenuli su višemjesečne protestne skupove „Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine. Davidovi roditelji od samog početka tvrde da Davidova smrt nije bez elemenata krivičnog djela već da se radi o ubistvu.

Nakon višegodišnje istrage u banjalučkom Okružnom tužilaštvu bez rezultata, ovaj slučaj je preuzelo Tužilaštvo BiH, ali još nema zvaničnih informacija dokle se stiglo u istrazi.

BN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare