30. Januara 2023.

Peskov odgovorio Džonsonu: Laž je da mu je Putin prijetio

Naveo je da zna o čemu su razgovarali Putin i Džonson.

“Ne, to što je gospodin Džonson rekao nije tačno, tačnije, to je laž. I, štaviše, reći ću da je to ili svjesna laž, tada je pitanje s kojim ciljem je izabrao takvu verziju izlaganja, ili je nesvjesna, jer on zapravo nije razumio o čemu mu je govorio predsjednik Putin”, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje novinara.

“Peskov je kazao da zna o čemu se razgovarali Putin i Džonson”, prenosi RIA Novosti.

“Znam o čemu je razgovarano tokom tog razgovora i još jednom zvanično ponavljam: ovo je laž. Nije bilo pretnji raketnim udarima. Govoreći o izazovima za bezbjednost Ruske Federacije, predsjednik Putin je napomenuo da, ako Ukrajina uđe u NATO, potencijalno raspoređivanje NATO ili američkih projektila na našim granicama značiće da će svaka raketa stići do Moskve za nekoliko minuta”, naveo je Peskov.

Džonson je prethodno iznio tvrdnju da mu je Putin prijetio raketnim udarom tokom vanrednog telefonskog razgovoru uoči ruskog napada na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Džonson je, u dokumentarcu Bi-Bi-Sija koji se bavi Putinovim razgovorima sa svjetskim liderima, naveo da mu je Putin rekao da će takav raketni udar “trajati samo minut”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare