31. Marta 2023.

Peskov o slanju evropskih trupa u Ukrajinu: Izuzetno opasna ideja

“Ideja o kojoj se raspravlja unutar EU, i na koju je veoma važno obratiti pažnju, jeste ideja o slanju ‘mirovnih trupa’. Ako je reč o nekakvim ozbiljnim ‘lapsusima’, onda je to, potencijalno izuzetno opasna diskusija”, upozorio je portparol Kremlja.

On je dodao da pozivi na raspoređivanje nuklearnog oružja u Ukrajini stvaraju hipotetičku opasnost.

“Pozivi na raspoređivanje nuklearnog oružja u Ukrajini stvaraju hipotetičku opasnost koju Rusija ne može da ignoriše”, rekao je Peskov, komentarišući objavljivanje peticije na sajtu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog za raspoređivanje američkog nuklearnog oružja u zemlji.

O kineskom mirovnom planu
Peskov je dodao da mirovni plan Pekinga nije stavljen na čekanje, ali su brojne njegove odredbe neostvarive, pošto Ukrajina mora da radi onako kako im Zapad kaže.

“Mirovni plan koji je predložila Kina, ne samo da je stavljen na pauzu, već postoje i određene odredbe koje su u ovom trenutku neostvarive. To je sve zbog toga što ukrajinska strana ne može da radi ništa što im ne kažu njihovi nalogodavci, komadanti. A ovi komandanti, kao što znamo, nisi u Kijevu i insistiraju da se rat nastavi”, dodao je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare