Peskov: Njemačka sve uključenija u konflikt, ovo ne sluti na dobro - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peskov: Njemačka sve uključenija u konflikt, ovo ne sluti na dobro

Nemačka direktno i indirektno postaje sve više uključena u konflikt u Ukrajini, upozorava portparol Kremlja Dmitrij Peskov, dodajući da Berlin nastavlja da oprema Kijev oružjem koje se zatim koristi protiv Oružanih snaga Ruske Federacije, što, kako ocenjuje, “ne sluti ništa dobro”.

Odnosi dveju zemalja, prema njegovim rečima, nisu dobri.

Komentarišući poslednju odluku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom nije usvojen nacrt rezolucije o objektivnoj istrazi sabotaže na ruskim gasovodima, Peskov poručuje da u Moskvi žale zbog ove odluke, ali da Rusija neće dozvoliti da se ovo pitanje zataška.

“Radićemo sve što je u našoj moći da i dalje nastavimo da insistiramo na međunarodnoj istrazi”, dodaje on.

Portparol je potvrdio i da će se sledećeg meseca održati sednica Vrhovnog državnog saveta Savezne države Ruske Federacije i Belorusije, te da će se na njoj razgovarati i o pitanjima bezbednosti.

“Pitanja o kojima će biti reči pre svega uključuju aktuelna pitanja daljeg razvoja naše Savezne države, a, ukoliko bude bilo potrebno, govoriće se i o temama koje imaju veze sa bezbednošću. Osim toga, vrlo je aktuelna i tema koja se tiče dobro poznatih događaja koji imaju veze sa neprijateljskim okruženjem u kojem se naše države nalaze”.

Premijer Rusije Mihail Mišustin prethodno je kazao da će ova sednica biti održana 6. aprila.

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar