Peskov: NATO direktno učestvuje u rusko-ukrajinskom sukobu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Peskov: NATO direktno učestvuje u rusko-ukrajinskom sukobu

Ukrajinske snage koriste NATO oružje i municiju što svedoči o umešanosti alijanse u rusko-ukrajinskom sukobu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući metak NATO proizvodnje koji je izvađen iz tela dečaka Fjodora, jednog od povređenih u nedavnom terorističkom napadu u Brjanskoj oblasti.

“Ključno je iz čije ruke je metak ispaljen. Ovo nije ništa drugo do teroristički napad”, naglasio je Peskov.

U petak je ruski predsednik Vladimir Putin održao zatvoren sastanak u Brjanskoj oblasti, gde je, prema rečima Peskova, bilo reči o obezbeđivanju bezbednosti strateških objekata, infrastrukture, razgovaralo se i o situaciji u Brjansku.

“Biće preduzeti određeni koraci kako bi se slične akcije sprečile u budućnosti”, rekao je portparol Kremlja.

Drugog marta je Ruski dobrovoljački korpus koji je pod kontrolom Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) upao na teritoriju Rusije u Brjanskoj oblasti Rusije, u kojima je grupa ukrajinskih diverzanata izvela teroristički napad.

Diverzanti su pucali na automobil, usmrtili dve odrasle osobe i ranili desetogodišnje dete koje je prevezeno u bolnicu i nije u životnoj opasnosti, saopštio je guverner regiona Aleksandar Bogomaz.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se u Brjansku odigrao teroristički napad.

“Otvorili su vatru videći da su u vozilu deca. Ovaj zločin čine neonacisti i njihovi gospodari. Siguran sam da će ti isti gospodari brzo zaboraviti današnji zločin. Ali opet ponavljam: neće uspeti – mi ćemo ih zgromiti”, rekao je Putin tokom obraćanja učesnicima obrazovnog programa “Škola nastavnika”.

Još nisu donete odluke o mogućem ujedinjenju novih regiona Ruske Federacije u jedan federalni okrug, razmatraju se različite opcije, rekao je Peskov.

Šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je ranije da bi za ubrzanu integraciju novi regioni mogli da se ujedine u jedan federalni okrug, kao što je bio slučaj sa Krimom.

“Do sada nije doneta nijedna odluka o ovom pitanju, proučavaju se različite opcije, odlučićemo blagovremeno, kada bude trebalo. Do sada, ponavljam, nije doneta nijedna takva odluka”, odgovorio je.

Danas objavljeno

Derventa pod opsadom policije, stigao hrvatski predsjednik Zoran Milanović

M.

Trebinje: Uhapšeno lice osumnjičeno za pet krivičnih djela

M.

Počelo suđenje u predmetu “Skaj”: Načelnik MUP-a Srpske prvi na klupi za svjedoke

M.

Ostavite komentar