1. Februara 2023.

Peskov: NATO digao sve resurse protiv Rusije

“Vidimo kako celokupna vojna infrastruktura NATO-a radi protiv Ruske Federacije. Čitava obaveštajna infrastruktura NATO-a, uključujući izviđačku avijaciju i satelite, bez prestanka radi u interesu Ukrajine i ukrajinskog režima. Naravno, sve to stvara posebne uslove, nama neprijateljske uslove, koje ne možemo zanemariti”, poručio je portparol Kremlja.

U tom kontekstu, on je kazao da poslednja odluka Sjedinjenih Američkih Država da Kijevu odobri novi paket pomoći, što uključuje i isporuku “abrams”-a, otvara put ka eskalaciji situacije i povećanju tenzija. Ipak, sve ovo neće značajno uticati na razvoj događaja, kao ni na ciljeve specijalne vojne operacije u Ukrajini koji će, kako je uverio, biti postignuti.

Sve ovo zahteva “od nas da uložimo dodatne napore”, rekao je portparol. Ipak, “vojna operacija ostaje prioritet”, naglasili su iz Kremlja.

Komentarišući pitanje da li postoji nekakvih naznaka da bi u skorije vreme moglo doći do pregovora između američkog i ruskog predsednika, Peskov je kazao da trenutno nema nikakvih planova o razgovoru sa Bajdenom, te da vojna operacija Rusije u Ukrajini ostaje glavni cilj Moskve.

Potvrdio je i da su se u Rusiji pojavile inicijative prema kojima bi uništavanje zapadnih tenkova trebalo da bude nagrađeno, dodavši da sve ovo samo pokazuje da je narod objedinjen i ima zajednički cilj.

Tenkovi koje Zapad isporučuje Kijevu će goreti, a zahvaljujući nagradama biznis sektora i regiona, onih koji su zainteresovani da pale tenkove biće sve više, poručuju iz Moskve.

Odgovarajući na pitanje da li ima nekakvih naznaka u vezi sa dijalogom sa SAD o Dogovoru o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja, Peskov je kazao da ih ima jako malo i dodao da je ovaj sporazum izuzetno važan jer faktički predstavlja jedini aktuelni dogovor o kontroli nad naoružanjem.

Vašington je prekršio sve ostale dogovore u sferi naoružanja i bezbednosti, te je ovaj sporazum jedini za koji se, makar teoretski, može reći da ima neku funkciju, ocenio je portparol Kremlja. “Smatramo da je nastavak ovog sporazuma veoma važan”, zaključio je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare