4. Juna 2023.

Peskov: Isporuke raketa dugog dometa Kijevu dovešće do eskalacije tenzija

Snabdevanje Kijeva raketama dometa 500 kilometara i više dovešće do još jednog zaokreta u spirali napetosti, stoga Rusija treba da bude pribranija i jača kako bi nastavila započeto, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Nivo taktičko-tehničkih karakteristika tog naoružanja koje se koristi stalno raste. Sada već vidimo početak rasprave o snabdevanju, na primer, iz Francuske, Nemačke projektilima dometa od 500 kilometara i više. Ovo je potpuno drugačije oružje, koje će dovesti do još jednog zaokreta u spirali eskalacije napetosti”, kazao je Peskov za TV kanal “Rusija 1”.

Peskov je ocenio da Zapad govori o ljudskim pravima i evropskim vrednostima samo kada im to odgovara, kao i da nije bilo nikakve reakcije, niti se čula “reč osude” zbog bombardovanja Donbasa pre početka ruske Specijalne operacije.

Putin izdavao uputstva nakon napada dronom na Moskvu

Peskov je naveo da je ruski predsednik stalno dobijao obaveštenja na dan napada dronom na Moskvu i Moskovsku oblast, uključujući i telefonom, a da je kasnije izdavao određena uputstva, budući da je predsednik i vrhovni vojni komandant.

“Putin je dobijao izveštaje i od Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije, i od šefova regiona – Moskve i Moskovske oblasti. Izveštaji su stizali stalno. Pošto su informacije veoma brzo ažurirane, to su bili stalni telefonski pozivi. Zatim su usledila odgovarajuća uputstva šefa države, naređenja vrhovnog komandanta, i tako dalje”, kazao je Peskov o Putinovom rasporedu tog dana.

On je istakao da je predsednik zemlje kao što je Ruska Federacija zapravo na funkciji danonoćno.

Podsetimo, kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, Ukrajina je ranije izvršila teroristički napad dronom na objekte u Moskvi.

Uključeno je bilo osam bespilotnih letelica: pet je oboreno iz kompleksa protivvazdušnih topova u Moskovskoj oblasti, tri su potisnute elektronskim ratovanjem i skrenule su sa predviđenih ciljeva.

Pokrenut je krivični postupak po članu o terorističkom aktu.

Foto:www.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru via globallookpress.com

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare