15. Maja 2023.

Peskov: Isporuka britanskog oružja Kijevu neće uticati na SVO

“Naš stav je izuzetno negativan o ovom pitanju. Velika Britanija tvrdi da je na čelu zemalja koje nastavljaju da isporučuju oružje Ukrajini. Ponavljamo još jednom da to ne može imati značajan i fundamentalan uticaj na tok SVO, ali, naravno, to vodi daljem uništavanju međusobnih odnosa”, kazao je Peskov.

Kremlj odbacio Makronove reči o zavisnosti Rusije od Kine
Peskov je naveo da se Moskva kategorički ne slaže sa mišljenjem Pariza o vazalnoj zavisnosti Rusije od Kine i da takva retorika ukazuje na nerazumevanje suštine odnosa Moskve i Pekinga.

“Mi se kategorički ne slažemo sa ovim, jer su naši odnosi sa Kinom posebnog strateškog partnerstva i to nije povezano ni sa kakvom zavisnošću od bilo koga. Ovo je vođenje računa o obostranim interesima, obostrana korist, bliskost pogleda na svet u odnosu na međunarodne poslove, kao i zajedničko odbacivanje pokušaja diktiranja, nametanja bilo kakvog drugog mišljenja o razvoju naših zemalja”, poručio je.

On je dodao da “Rusija ovaj pristup smatra apsolutno pogrešnim, a to je dokaz potpuno pogrešnog shvatanja suštine onoga što se dešava”.

RT

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare