17. Augusta 2023.

Pešić: U Aziju idemo sa 13 igrača, konačan spisak 24. avgusta

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je sinoć poslije pobjede nad Portorikom 110:75 u prijateljskom meču da će u Aziju voditi 13 igrača i da će konačan spisak od 12 igrača na koje će računati za Svjetsko prvenstvo saopštiti 24. avgusta.

“Bila je ovo dobra prilika da igramo pred našom publikom, kojoj se zahvaljujemo na posjeti i podršci. Momci su imali motiv da odigraju što bolje i da se predstave navijačima u najboljem svetlu. Nismo mi toliko dobri kako to poslije ove ubjedljive pobjede izgleda, niti su oni loši kako izgleda, jer su došli iz druge vremenske zone, što sad očekuje i nas kad krenemo u Aziju. Utakmica protiv njih u Manili će biti mnogo drugačija. Nećemo mnogo pričati o rezultatu i utakmici, ali imamo razloga da budemo zadovoljni”, rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Selektor je saopštio da Nikola Topić neće putovati sa ostatkom ekipe u Aziju i da će konačan spisak od 12 igrača saopštiti 48 sati pred meč protiv Kine.

“U Kinu putuje 13 igrača, kao i posle u Manilu. Nikola Topić će ostati ovde da radi, kao i Dušan Beslać koji ima problem sa povredom. Konačan spisak od 12 igrača saopštićemo 24. avgusta, 48 sati pred prvu utakmicu na Mundobasketu protiv Kine”, zaključio je Pešić.  

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare