31. Augusta 2023.

Pešić o Simaniću: Moglo je da završi tragično VIDEO

Selektor Srbije Svetislav Pešić prokomentarisao je povredu Boriše Simanića zbog koje je košarkaš Srbije završio Mundobasket posle prve tri utakmice u Manili.

Simanić je hitno operisan zbog udarca koji je dobio laktom u bubrege, u završnici meča sa Južnim Sudanom u sredu.

Boriša se oseća dobro, bubreg i sve funkcije su sačuvane, ali je nakon operacije završio svoje učešće na Svetskom prvenstvu.

“To je najvažnija vest da je on operisan i da je on u dobrom stanju sada. Za njega i njegovu familiju je to najvažnije, ali i za nas zato što je Boriša ne samo naš igrač nego je i omiljen kod svih naših igrača i trenera. Ja odavde želim da mu pošaljem poljupce i zagrljaje da itzdrži još jedan dan. To će biti kriza, ali operacija je uspela, Velika pomoć od doktora koje je organizovao naš profesor Radovanović. U lošioj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim i da se to tako desilo. To je bio jedan šok za nas, stvarno nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude tako ne bolan, nego tragičan. Ekipa je bila čitavu noć, skupila se i tražila se dodatna krv, jer nisu mogli da nađu. Krvario je dosta. Srećom sve je dobro.
Moglo je da se završi vrlo tragično, da nije bilo te reakcije, da ga nisu odmah prebacili u hitnu pomoć, to bi bila, kako se kaže, loša vest. Ali, sve je dobro, sve se završilo”,
 rekao je Pešić.

“Ono što smo videli bio je faul. Udario ga je u predelu bubrega. Da li je to bila namera ili nije to sad ne znamo, to samo zna onaj koji je taj faul napravio.Sudije su procenile da tu nije bilo namere, ali eto vidite to je moglo da se završi vrlo tragično Da nije bilo te reakcije, da ga odmah nisu prebacili u urgentnu sobu to bi bilo onako baš loša vest. Ali sve je dobro kad se dobro završi?”

Da li bi prokomentarisao taj sudijski kriterijum?

“Ne bih ništa više rekao. Završio sam”, zaključio je Pešić.

Srbija u petak nastavlja Mundobasket mečom protiv Italije od 10 časova, a dan uoči utakmice sa ekipom su trenirali prethodnih dana odsutni Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare