1. Septembra 2023.

Pešić: Dva razlike, to nije tako strašno

Košarkaši Srbije izgubili su dobijeno protiv Italije, tima koji je “orlovima” toliko puta do sada nanosio teške udarce na velikim takmičenjima.

Desilo se to i u Manili na Mundobasketu gde je tim Svetislava Pešića imao 16 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali je to olako ispustio i na kraju upisao bolan poraz.

“Teška utakmica protiv odlične Italije, nismo kontrolišali našu igru. Pogotovo kada smo imali dobar rezultat i kada smo bili u pravom ritmu. Moramo da pobedimo sledeću utakmicu protiv Dominikanske Republike, imamo dovoljno vremena, za dva dana. Imamo vremena da se oporavimo i fizički i mentalno, i moraćemo da analiziramo šta treba da popravimo i da damo sve od sebe protiv Dominikane”, rekao je Pešić posle meča.

Selektor je istakao da poraz od dva razlike nije toliko strašan i da “orlovi” i dalje odlučuju o svojoj sudbini.

“Bila je važna utakmica za nas, da sami odlučujemo našu sudbinu na SP. Izgubili smo tesno, sa dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist. Nemamo mnogo vremena za analize… Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rešava sudbina na Mundobasketu”.

“Imamo vremena za tu sledeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva sveta”, dodao je Pešić.

O udarcu koji je dobio Nikola Jović?

“Telo je zagrejano, radi se mišićima, ti neki udarci mogu da se istrpe, biće pod terapijama koliko je potrebno. Nadamo se da ništa nije opasno. Dobio je baš jak udarac, to neke iskusne ekipe znaju da iskoriste, namazane su raznim bojama… Ne kažem da treba mi da udaramo, već kad imamo pozitivan rezultat da znamo to da iskoristimo. Problemi sa faulovima Milutinova i Stefana Jovića su nas takođe malo poremetili”.

Bogdanova izjava da je previše šutirao?

“Šta mogu da kažem ako nisam to čuo… Znate da je Bogdan emotivan i da oseća veliku odgovornost, ne samo što je kapiten, nego što je i naš najbolji igrač. Sigurno da je želeo najbolje. On je iskusan, naučiće iz ove utakmice kako da rešava situacije na terenu na neki drugi način. Mora da zaboravi ovu i da se okrene sledećoj utakmici, treba nam, ovo je gotovo”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare