26. Septembra 2023.

Pedro Almodovar otkriva zašto nikada neće snimati u Holivudu

“Ne osećam da je to sistem u kojem bih mogao da radim”, rekao je čuveni španski reditelj.

Čuveni španski reditelj i dvostruki oskarovac, Pedro Almodovar izričit je u svom stavu da nikada ne bi snimao film u Holivudu. Kako kaže, veruje da se tamo ne radi na način na koji on realizuje svoja ostvarenja.

“Imam specifičan način rada, a moja intuicija mi govori da to nije način na koji se radi u Holivudu ili u velikim filmskim studijima”, izjavio je reditelj dodavši da je on, pre svega, umetnik.

Takođe, jedan od razloga zbog kojeg Almodovar ne želi da radi u Holivudu jeste činjenica da je, kako i sam kaže, “control freak“ i da u potpunosti želi da kontroliše svaki segment rada na filmu kao i konačnu verziju, što u Holivudu određuju producenti, a ne reditelji.

“Ja radim sve, ja donosim odluke”, rekao je reditelj koji dodaje da ga užasava što ponekad kada gleda određenu seriju, vidi da je na kraju epizode reditelj jedva spomenut.

“Čak i kada čitate filmske magazine vidite da se raspravlja o glumcima, a ne o rediteljima. U redu, spominju se Tarantino i Skorseze, ali meni se čini da je reditelj samo član tehničke ekipe filma. To je pitanje moći. On u takvom sistemu mora da sluša puno ljudi, producente, glumce, a u nekim slučajevima i agente. Ne osećam da je to sistem u kojem bih mogao da radim”, zaključio je Almodovar.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare