17. Jula 2023.

Pečeni krompir s parmezanom

Donosimo vam prijedlog za današnji ručak.

Sastojci:

  • 1 kg sitnijeg krompira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 3 veća čena bijelog luka
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica origana
  • 60 g parmezana

Priprema:

Krompir oljuštite i prepolovite na dva dijela. Kuvajte u posoljenoj vodi oko 15 minuta, dok pripremate preliv. U sud sipajte maslinovo ulje, suvi biljni začin, sitno isjeckan bijeli luk, suvi peršun, origano i parmezan. Promiješajte pa sipajte preko obarenog i procijeđenog krompira. Promiješajte, najbolje rukama, da preliv omota krompir. U tepsiju stavite papir za pečenje i sipajte maslinovo ulje. Složite krompir i pecite oko 50 minuta na 200°C ili dok krompir ne porumeni. Na polovini pečenja, ako mislite da je potrebno, okrenite ga.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare