18. Jula 2023.

Pečati Skupštine grada Banjaluka proglašeni nestalim

Pečati Skupštine grada Banjaluka su proglašeni kao nestali, čime su i zvanično postali nevažeći.

To u praksi znači, da je do izdavanja novih, i dalje na čekanju realizacija svih odluka koje je u prethodnih nekoliko zasjedanja usvojio lokalni parlament.

Naime, u Službenom glasniku RS je objavljeno obavještenje u kojem Skupština grada oglašava nestalim pečate Skupštine grada Banjaluka i Stručne službe Skupštine grada Banjaluka.

Time je potvrđeno ranije pisanje portala CAPITAL da je predsjednik lokalnog parlamenta Ljubo Ninković predao inicijativu Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS da se aktuelni pečati lokalnog parlamenta ponište.

Dok ne budu izrađeni novi pečati na čekanju je realizacija svih odluka gradskog parlamenta, što je potvrdio za CAPITAL i potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić.

„Objava u Službenom glasniku RS je ustaljena procedura i formalno pravno ovi dosadašnji pečati apsolutno ne važe. U skladu sa zakonskim procedurama nakon proglašenja pečata, koji nije bio u posjedu predsjednika Skupštine, odnosno sekretara pokreće se procedura za izradu novih pečata. To znači da svi akti koje smo usvojili na posljednjim skupštinskim zasjedanjima neće moći stupiti snagu dok se oni ne ovjere novim pečatom i nakon toga objave u Službenom glasniku grada Banjaluka“, kazao je Čudić.

On nije mogao precizirati koliko će taj proces trajati.

„To ne zavisi od nas i ne znam u ovom trenutku koliko će to trajati“, rekao je Čudić.

Naime, Skupština grada Banjaluka je na prethodnih nekoliko zasjedanja usvojila oko 100 raznih odluka među kojima su brojni regulacioni planovi, imenovani su i v.d. načelnici nekoliko odjeljenja i prihvaćen je set odluka koje bi trebale da izvuku iz krize preduzeće “Akvana”.

Pečati čije poništenje je zatražio Ninković su se nalazili u kabinetu predsjednika lokalnog parlamenta na kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković prošlog mjeseca promijenio brave i time Ninkoviću onemogućio pristup. Ninkoviću i drugim članovima skupštinskog rukovodstva su dodijeljene druge kancelarije na korištenje.

 CAPITAL: V. P.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare