13. Augusta 2024.

Pavlova tortice sa nektarinama u obliku školjke

Hrskave, lagane korpice, ispunjene bogatom kremom od nektarina i prelivene karamelizovanim voćem. Ako ti se naježe koža pri pomisli na ovu savršenu ljetnju poslasticu, potpuno je opravdano.

Imamo recept za “Conchitas de Pavlova de verano” sa nektarinama.

Sastojci:

Za korpice od pavlove:

  • 6 komada jaja sobne temperature
  • 370 g šećera
  • 1 kašika kukuruznog skroba (alternativa je 3 kašike brašna)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za kremu od nektarina:

  • 1 1/2 šolja kisele pavlake
  • 1/2 šolje prah šećera
  • Vanilin šećer

Za karamelizovane nektarine:

  • 8 nektarina
  • 4 kašike smešnog šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 60 g putera
  • Malo limunovog soka i rendane kore
  • Prstohvat soli

Priprema:

Zagrij rernu na 170 °C te postavi papir za pečenje na lim. Umuti bjelanjke mikserom dok ne nastanu mekani vrhovi. Dodaj pola količine šećera i muti još. Dodaj preostali šećer i povećaj brzinu dok bjelanjci ne dobiju tvrde i sjajne vrhove. Pomoću špatule u smjesu dodajte kukuruzni skrob ili brašno te prašak za pecivo.

Rasporedite smjesu u kalupe u napravi oblik školjke te ih stavite na pripremljeni lim za pečenje. Stavi u prethodno zagrijanu rernu, a temperaturu smanji na 90 °C. Peci oko 90 minuta, dok se smjesa ne učvrsti i osuši. Isključi rernu, ali ostavi da se Pavlova ohladi unutar nje.

U međuvremenu napravite preliv. U tiganju otopi puter, dodaj nasjeckane nektarine, šećer i cimet. Miješaj i kuvaj dok se ne stvori karamela. Dio nektarina izblendaj i ostavi sa strane.

Umuti pavlaku i prah šećer dok ne dobiješ čvrste vrhove. Dodajte vanilu i izblendaj nektarine, pa sjedini.

Na korpice od pavlove stavi malo kisele pavlake, dodaj karamelizovane nektarine, a zatim i svježe nektarine.

Naslovna fotografija: soulfoodmx

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare