Patrušev: Ukrajina je polgion američkih bioloških aktivnosti, imamo dokaze - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrušev: Ukrajina je polgion američkih bioloških aktivnosti, imamo dokaze

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da postoje neoborivi dokazi o biološkoj aktivnosti SAD u Ukrajini, kao i o umešanosti američkih elita u ove procese.

“Postoje nepobitni dokazi o velikim biološkim aktivnostima koje Vašington sprovodi na teritoriji Ukrajine, kao i o umešanosti američkih elita u ove procese”, rekao je Patrušev na današnjem sastanku sekretara Saveta bezbednosti zemalja Šangajske organizacija za saradnju (ŠOS) u Nju Delhiju.

On je istakao da su “u regionima Ternopolja, Odese, Harkova, Nikolajeva zabeležene infektivne pojave u neposrednoj blizini instituta gde su proučavani patogeni – hemoragična groznica, kolera, svinjski grip, hepatitis A, botulizam”.

Patrušev je naglasio da “nije samo Ukrajina postala poligon za testiranje biološkog oružja, već i da Gruzija, Moldavija i zemlje ŠOS-a mogu postati poligoni za testiranje ove vrste oružja”.

“Izuzetno važno je da se u okviru ŠOS-a razgovara o pitanjima obezbeđivanja biološke bezbednosti. Neophodno je uspostaviti redovne stručne konsultacije o biološkoj bezbednosti u formatu ove organizacije, uključujući i preko ministarstava spoljnih poslova”, naveo je on.

Podrška Zapada Kijevu jednaka njihovom saučesništvu sa Hitlerom
Patrušev je dodao da podsticanje Zapada na rusofobiju ukrajinskih vlasti je slično onome kako su neke zapadne zemlje povlađivale nemačkom nacizmu pre Drugog svetskog rata.

“Vašington, London i njihovi saveznici nastavljaju da podstiču nacističko-rusofobna osećanja kijevskog režima. Zapadnjaci su se ponašali na sličan način pre izbijanja Drugog svetskog rata, kada su radije ignorisali pa čak i povlađivali agresivnim planovima Adolfa Hitlera, u nadi da će usmeriti nacistički režim protiv Moskve, što je na kraju dovelo do gubitka desetina miliona života”, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

Prema rečima Patruševa, Moskva ceni što se države ŠOS zalažu za očuvanje istorijske istine i sećanja na herojske stranice prošlosti.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev doputovao je danas u Indiju, gde učestvuje na godišnjem sastanku sekretara saveta za bezbednost država članica Šangajske organizacije za saradnju.

Prethodna poseta Patruševa Indiji bila je u novembru 2021.

Danas objavljeno

Pretukao šestomjesečnu bebu i suprugu

Vanja A

Iran: Trebaju nam ruski Suhoji

Vanja A

Orban: Molio sam se da u Turskoj ne pobijedi onaj soroševac, to je važno i za Srbiju

Vanja A

Ostavite komentar