Patrušev: SAD prljavim i podlim metodama primoravaju svet da se okrene protiv Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrušev: SAD prljavim i podlim metodama primoravaju svet da se okrene protiv Rusije

Sjedinjene Američke Države i “njihovi poslušnici” primoravaju svet da se okrene protiv Rusije, seju mržnju prema njoj i pokušavaju da je diskredituju “svim prljavim i podlim metodama”, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku u Uljanovsku.

Po njegovom mišljenju, nezavisna Rusija, koja brani interese multipolarnog i pravednog sveta “ne odgovara SAD, koje su, krijući se iza izmišljene teorije o isključivosti Amerikanaca, navikle da žongliraju međunarodnim pravom, diktiraju i namećući svoje vrednosti i uslove svetu, imajući vazale, a ne partnere”.

“SAD i njeni poslušnici, gradeći Rusiji imidž neprijatelja, seju mržnju prema njoj i njenom narodu, pokušavajući da diskredituju ruski svet, a svetskoj zajednici nameću konfrontaciju sa njom”, siguran je Patrušev.

U te svrhe se, nastavio je, “koriste sve prljave i podle metode” vođenja informacionog rata, laži, nepotkrepljene optužbe, inscenirani incidenti, kao što su Buča, Marijupolj, Kramatorsk.

“Čak i za podrivanje Severnih tokova su u početku osuđivali Moskvu”, podsetio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

“Sve ovo ima za cilj da nam nametne neoliberalne vrednosti umesto tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti koje su proverene vekovima, lišavajući naš narod ponosa na svoju zemlju i njenu viševekovnu istoriju, podrivajući jedinstvo društva koje je 1945. godine omogućilo pobedu nad fašizmom”, rekao je on.

Patrušev je skrenuo pažnju da su pobednicima proglašeni oni koji otvorili drugi front tek u junu 1944. godine, kada je Crvena armija već bila na korak od Berlina. U Ukrajini, u evropskim zemljama, ruše se spomenici herojima Velikog otadžbinskog rata, veličaju se bivši saučesnici nacista, kazao je on.

“Podsticanjem neonacizma, kolektivni Zapad nastoji da preda zaboravu strahote i patnje koje je nacistička ideologija donela čovečanstvu. Sutra se navršava 80 godina od tragedije u Hatinu, gde su nacisti žive spalili sve mirne meštane sela, među kojima je bilo 75 dece. Ovo nikada nećemo zaboraviti!” – zaključio je sekretar Saveta bezbednosti RF.

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar