Patrušev: Rusija dva puta spasavala Ameriku od raspada, treći put bi bilo besmisleno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrušev: Rusija dva puta spasavala Ameriku od raspada, treći put bi bilo besmisleno

U 18.-19. vijeku Rusija je dva puta pomogla Sjedinjenim Državama da izbjegnu raspad, ali sada je to besmisleno, rekao je u intervjuu sekretar Savjeta bezbjednosti RF Nikolaj Patrušev.

“Naša vekovna kultura zasnovana je na duhovnosti, saosećanju i milosrđu. Rusija je istorijski branilac suvereniteta i državnosti svih naroda koji su joj se obratili za pomoć. Ona je najmanje dva puta spasila SAD – tokom Rata za nezavisnost i građanskog rata“, rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“.“Ali verujem da je ovaj put besmisleno pomagati Sjedinjenim Državama da sačuvaju svoj integritet“, dodao je on.On je nazvao Sjedinjene Države „parčvork” koji lako može da se „rašije”. Prema njegovim rečima, nema sumnje da će pre ili kasnije južni susedi povratiti teritorije koje su im ukradene.”SAD su stekle status velike sile ekonomskim dostignućima zasnovanim na ciničnim otimanjem teritorija, resursa, eksploatacijom naroda i profitiranjem na ratnim nevolja drugih država. Međutim, ostale su parčvork koji se lako može rašiti.

Kako je bilo prvobitno, biće podeljene na sever i jug“, rekao je Patrušev.Štaviše, niko ne može isključiti da će Jug krenuti ka Meksiku, čije su zemlje Amerikanci zauzeli 1848. godine – a to je više od 2 miliona kvadratnih kilometara, objasnio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.Podržao je tezu da u SAD postoje mnoge unutrašnje protivrečnosti, a da jedinstva nema ni u samoj američkoj eliti.”Antagonizam između republikanaca i demokrata se samo pojačava. Rastu protivrečnosti između raznih finansijskih struktura i transnacionalnih korporacija, koje brinu samo o svojoj kapitalizaciji, a ne o blagostanju Amerike. Elite SAD koje zamišljaju da su nedodirljive nikada se nisu udruživale sa američkim narodom“, zaključio je on.

Sputnjik.rs

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar