Patrušev: NATO od Ukrajine napravio veliki vojni kamp za borbu protiv Rusije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrušev: NATO od Ukrajine napravio veliki vojni kamp za borbu protiv Rusije

Zemlje NATO-a su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp, ne krijuc´i svoj glavni cilj – da poraze Rusiju na bojnom polju i da je potom rasparčaju, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti RusijeNikolaj Patrušev.

„Zemlje NATO-a su, zapravo, strana u sukobu. One su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp. One ukrajinskim trupama šalju oružje i municiju, obezbeđuju im obaveštajne podatke, uključujuc´i i podatke uz pomoc´ satelita i značajnog broja bespilotnih letelica“, rekao je Patrušev u intervjuu za „Rusku gazetu“.
Instruktori i savetnici NATO-a obučavaju ukrajinske vojnike, dok se plac´enici bore u sastavu neonacističkih bataljona, dodao je on.

„Pokušavajuc´i da što više produže ovu vojnu konfrontaciju, oni ne kriju svoj glavni cilj – poraz Rusije na bojnom polju i njeno dalje rasparčavanje“, rekao je Patrušev.
Komentarišuc´i „Samit za demokratiju“, koji Bela kuc´a organizuje ove sedmice u Vašingtonu, Patrušev je rekao da c´e to biti samo još jedan skup u korist svetskog poretka, čiji centar uvek moraju biti Sjedinjene Američke Države.

„Države c´e se još jednom proglasiti za branioce međunarodnog prava, a definitivno c´e se izjasniti da svet mora da živi po njihovim pravilima“, naglasio je Patrušev i dodao da c´e situacija u Ukrajini po svoj prilici biti glavna tema tog skupa.

Prema njegovim rečima, politički proces u SAD se pretvorio u sukob korporacija koje svoje ljude postavljaju na ključne pozicije u vlasti,formiraju spoljnu politiku, teže da održe međunarodnu dominaciju, stvaraju žarišta širom sveta, a sve zarad milijardi dolara koje zarade na raznim ugovorima, čiju „imaginarnu transparentnost oni sami kontrolišu“.

Prvi „Samit za demokratiju“ održan je u decembru 2021. Drugi samit se održava od 28. do 30.marta ove godine.

Danas objavljeno

Poznati prvi rezultati izbora u Turskoj

Vanja A

Zatvorena birališta u Turskoj

Vanja A

Objavljeno koliko je ljudi iz Ukrajine ušlo u Rusiju

Vanja A

Ostavite komentar