Patrušev: Kolaps Evrope nije daleko - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Patrušev: Kolaps Evrope nije daleko

Kolaps EU nije daleko, SAD su spremne da se bore protiv Rusije ne samo do posljednjeg Ukrajinca, već i posljednjeg Evropljanina, rekao je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

  • Jasno je da Evropljani neće tolerisati ovu nadnacionalnu superstrukturu, koja ne samo da ne uspijeva da se opravda, već gura Evropu u otvoreni sukob sa našom zemljom – rekao je Patrušev.

On je naveo da su se Amerikanci već potrudili da Evropi bude oduzet status ekonomske sile.

  • To je uglavnom razlog zašto Vašington vrti priču o antiruskim sankcijama – smatra Patrušev.

Patrušev je podsjetio da je tokom hladnog rata Pentagon bio spreman da pretvori Evropu u radioaktivnu pustinju i pri najmanjoj opasnosti od SSSR-a.

  • Malo je vjerovatno da se nešto promijenilo u glavama američkih stratega – ocijenio je Patrušev za “Rusku gazetu”.

Prema njegovim riječima, paradoks je u tome što Vašington ima direktan interes za raspad EU, odnosno da “eliminiše svog ekonomskog konkurenta, da ne dozvoli da Evropa napreduje na račun saradnje sa Rusijom”.

On smatra i da je EU u “migracionom ćorsokaku” jer mnogi od onih koji tamo dolaze ne samo da ne žele da se integrišu u evropsku zajednicu, već i “stvaraju svoje zajednice i običaje, tjerajući lokalne vlasti i stanovništvo da žive po njihovim zakonima”.

Patrušev je naveo da su počinioci terorističkih napada visokog profila u Londonu, Briselu i Parizu bili građani EU koji su došli iz nacionalnih enklava koje su već postojale u Evropi.

  • Ako se sjetimo da su svojevremeno SAD stvorile Al kaidu, “Islamsku državu” i druge terorističke organizacije, a teroriste u Siriji i Iraku obučavaju instruktori CIA, onda je moguće da isti ljudi stoje iza priprema terorističkih napada u Evropi. Njihova svrha je destabilizovati situaciju na kontinentu, jer SAD ne mare za njenu budućnost – istakao je Patrušev.

Danas objavljeno

Stanivuković: Ne želimo i nećemo vlast sa skupštinskom većinom i SNSD-om

Zeljka

Potvrđeno: Wizz Air ukinuo let iz Banjaluke za Stokholm

Zeljka

Milanović: “Za dom spremni” i “Slava Ukrajini” poklič najradikalnijih šovinista

Zeljka

Ostavite komentar