Kulinarski šou “MasterChef Srbija” svake nedelje donese neki sjajan recept, ovog puta, svi su uživali u ukusnoj poslastici.
Takmičarka Jelena Milutinović uspešno je odgovorila na sudijski zadatak u MasterChefu i pripremila rekonstruisanu i poboljšanu verziju svog prvog slatkog deserta koji je spremala u životu – Patišpanj u musu od bele čokolade, obložen nugatom.
Sastojci:
– Bela čokolada 200 gr
– Nugat 250gr
– Jaja 10 kom
– Šećer 6 kašika
– Brašno 6 kašika
– Mleko 200 gr
– Šećer 70gr
–Gustin 70 gr
– Jagode
– Grejp
Priprema:
Nugat otopiti sa 70 gr bele čokolade, razmazati na gem posudu i ostaviti u šoker.
Napraviti mus od 4 žumanca sa 70 gr šećera, 70 gr gustina i spojiti sa 200 gr mleka proključalog. U njega dodati 4 gr želatina kada se skuva, sve dobro razmutiti i preliti preko bele čokolade na kraju dodati pavlaku kada bude na 40 stepeni Celzijusovih.
Patišpanj – napraviti koru od 6 jaja, šećera i brasna. Odvojiti belance i dobro umititi sa šećerom, pa dodati žumance i na kraju brašno. Marisom izmešati i na pleh ravnomerno izliti. Peći 9-10 minuta.
Seći modlom 5 korica, preliti čistim sokom od grejpa svaki krug. U modlu ređati kora-mus i sve tako do vrha. Pred dekoraciju izneti nugat i spatulom skidati i oblagati torticu, na vrh staviti dekoraciju od jagode.