11. Septembra 2024.

Pasta od pasulja

Izuzetno jednostavno, a tako ukusno i hranljivo jelo.

Gulaš

0,5 kg suvog pasulja

1 glavica crnog luka

šargarepe manje

150 g korena celera

lovorova lista

maslinovo ulje

1 kašičica duplog koncentrata paradajza

300 g testenine po izboru

sol

biber

Pest

100 g pancete

4 čena belog luka

svježi peršun

Priprema

1Stavite pasulj da prokuva

Suvi pasulj možete potopiti preko noći da omekša i skratite vrijeme kuhanja.

Stavite da prokuva u hladnu vodu, a nakon što provri i kuva oko 10 minuta, procedite i bacite vodu.

2Pirjajte luk i korjenasto povrće

U šerpi u kojoj ćete kuvati pasulj na maslinovom ulju prvo propržite sitno seckani luk, celer i šargarepu iseckanu na sitno. Dodajte lovorov list i sve zajedno dinstajte oko 5 do 7 minuta.

3Dodajte pasulj

Dodajte mahune i sve prelijte vodom. Pustite da se kuva.

4Pripremite pesto

Pripremite pesto tako što ćete pancetu, bijeli luk i peršun usitniti u blenderu ili sjeckalici dok ne dobijete teksturu paste.

Kada je pasulj napola skuvan, u njega stavite pesto i dodajte koncentrat paradajza. Posolite, pobiberite i ostavite da se krčka.

5Dodajte tjesteninu

Gulaš je gotov kada pasulj omekša. Pred kraj skuvajte testeninu, pazeći na uputstva na pakovanju da je ne prekuvate.

Napomena

Ako koristite suho meso, kuhajte ga u isto vrijeme kad i pasulj. Ako želite da dodate kobasicu, stavite je pred kraj kuvanja.

Foto:domacicazavas

Index.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare