Sastojci
14 paprika za punjenje – babura
300 g mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
2 veće mrkve
1 šoljica riže
1 kašičica soli
pola kašičice bibera
po ukusu suvi biljni začin
malo aleve paprike
500 ml sosa od paradajza
ulje za prženje
paradajz ili krompir za zatvaranje paprika
Priprema
Na ulju propržiti sitno sjeckan luk, dodati mljeveno meso i propržiti pa dodati izrendanu mrkvu i rižu. Još malo pržiti, zatim dodati so, biber, suvi biljni začin i alevu papriku, po ukusu. Smjesom puniti paprike, zatvarati ih paradajzom ili krompirom, redati u vatrostalnu posudu, zaliti vodom tek toliko da se krčkaju. Pokriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu na 200 stepeni oko 50 minuta, zatim skinuti foliju, zaliti sosom od paradajza i ostaviti još pola sata.
Prijatno!
Glassrpske.com