Paprikaš iz rerne je naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 500 g pilećih krilaca
- so, biber
- 1 crni luk
- 2 čena bijelog luka
- 50 g celera
- 1 mrkva
- 100 g šampinjona
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
- kašika svježeg peršuna
PRIPREMA:
Pileća krilca operite i složite u pekač. Začinite solju i biberom.
U šerpi prodinstajte isjeckani bijeli luk, crni luk, celer i mrkvu. Dodajte i isjeckane šampinjone i još malo prodinstajte. Sipajte začinsku papriku i brašno. Malo propržite pa nalijte vodom.
Dodatno začinite suvim začinom i pustite da provri. Nakon toga povrće prelijte preko mesa, pospite sjeckanim peršunom, stavite poklopac i pecite na 180 stepeni 90 minuta.
Zadnjih 20 minuta možete skloniti poklopac i ostaviti da se jelo malo zapeče.
Nezavisne.com