15. Maja 2023.

Pao IZIS u brojnim domovima zdravlja u Srpskoj, gužve u čekaonicama

Da je tako potvrđuju i iz Doma zdravlja Banjaluka iz kojeg kažu da je u svim njihovim organizacionim jedinicama došlo do tog problema.

– IZIS ne radi ni u hitnoj službi, niti u porodičnoj, a problem na ovom sistemu ustanovljen je jutros oko sedam časova. Od kako su počeli sa radom pojavio se problem, i mi molimo naše pacijente za strpljenje i razumijevanje za novonastalu situaciju, koju mi nismo u mogućnosti da otklonimo – rekao je za Bojan Vujičić, stručni saradnik za odnose sa javnošću u Domu zdravlja Banjaluka.

Kako kaže, iz Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske su im saopštili da rade na otklanjanju problema i da bi to trebalo da se desi u najskorije vrijeme.

I u prnjavorskom Domu zdravlja došlo je do pada pomenutog sistema, zbog čega su se pojavile gužve u čekaonicama, jer ne mogu da zakažu specijalističke preglede, izdaju recepte ili doznake.

IZIS (Integrisani zdravstveni informacioni sistem) je projekat FZO RS koji podrazumijeva uspostavljanje informacionog sistema koji treba da omogući efikasno upravljanje cjelokupnim sistemom zdravstvene zaštite, te prikupljanje i obradu zdravstvenih informacija iz različitih zdravstvenih ustanova u jedinstvenu bazu podataka. IZIS je osmišljen prema smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare