6. Oktobra 2023.

Pankov pušten iz pritvora

Srpski fudbaler Radovan Pankov koji je poslije utakmice AZ Alkmara i Legije priveden, konačno je pušten iz pritvora.

Poznato je da je Pankov priveden po završetku susreta Lige konferencija zajedno sa kapitenom poljske ekipe, Portugalcem Žozuom Peškeirom.

Holandska policija je tvrdila da su njih dvojica napali redare, te da su jednom slomili ruku.

Pankov je navodno u koškanju odgurnuo redara koji je pao i polomio ruku.

Iz uprave poljskog kluba su sve to demantovali rekavši da im se “još se nije desilo da policija i redari napadnu upravu gostujućeg kluba”.

Prema zakonima u Holandiji, dvojica igrača su morali da provedu u pritvoru najmanje 72 sata. Ipak, pušteni su ranije.

Iz Legije su takođe rekli i da je posle utakmice ekipa krenula prema autobusu, ali da su redari zatvorili kapiju i nekoliko fudbalera, među njima i Radovana Pankova, on i Peškeira su ostali na stadionu dok je većina već ušla u autobus.

Tokom dana oglasila se u holandska tužiteljka Dinje van Botzeler koja tvrdi da je Pankov uhapšen odlukom policije.

Odluka tužioca o pritvoru igračima nije olako prihvaćena i unapred je razgovarano na tu temu sa policijom. U pitanju su osobe osumnjičene za teška krivična dela za koje će tužlaštvo, kao i u svakom slučaju, pažljivo proceniti dalje mere. Poljski mediji su fudbalere prikazali kao žrtve interventne policije, ali to nije tačno. Silu su upotrebili igrači. Hapšenje je poslednja mera, iznuđena i potpuno opravdana, policija to ne radi bez razloga, sigurno ne u slučaju igrača posle međunarodne utakmice“, navodi se u izjavi Dinje van Botzeler dostavljenoj holandskim medijima.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare