7. Novembra 2023.

Palestinski premijer zaplakao: Zaustavite mašinu za ubijanje

Palestinski premijer Mohamed Štaje rasplakao se tokom sastanka palestinske vlade dok je prepričavao priču o majci čija su deca zakopana pod ruševinama Gaze.

Podsetimo, izraelska vojska već mesec dana žestoko bombarduje mete u Gazi kako bi se osvetila za napad militanata Hamasa.

“Deca ispisuju imena na svojim telima kako bi se tela identifikovala. Majka troje dece koja su zatrpana pod ruševinama govori svojoj deci: ‘Da te vidim, makar i u snu'”, rekao je Štaje i briznuo u plač.

Izrael pod pritiskom međunarodne zajednice

“Izraelski ministar baštine nije bio zadovoljan sa 10.000 mrtvih, više od 25.000 ranjenih i milion raseljenih. Želeo je da vidi Hirošimu u Gazi. Želeo je da vidi genocid izvršen nuklearnom bombom koju Izrael poseduje. Krvožedan želi da ubije radi ubijanja”, nastavio je.

“Međunarodni krivični sud sada mora da izda nalog za hapšenje zločinaca kao korak predostrožnosti da zaustavi mašinu za ubijanje. Pozdravljam zemlje koje će podneti zahtev sudu za procesuiranje zločinaca. Ljudi savesti i branioci ljudskih vrednosti od njih se traži da brzo deluju kako bi zaustavili agresiju koja je pretvorila pojas Gaze u pojas krvi”, rekao je on.

Pošto je odbacio pozive na prekid vatre, Izrael je pod stalnim pritiskom da pokuša da izbegne civilne žrtve tokom vojnih operacija.

Gaza je jedno od najgušće naseljenih mesta na svetu, gde su militanti Hamasa pomešani sa civilnim stanovništvom i koriste ga kao živi štit.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare