12. Februara 2023.

Pahuljasti mousse od kikiriki putera je nova slatka opsesija

Sastojci

  • 2 šolje slatke pavlake za šlag
  • 3 kašike vanile
  • 230g krem ​​sira, omekšanog
  • 3/4 šolje granuliranog šećera
  • 500g kremastog putera od kikirikija
  • kikiriki, za ukras (opciono)

Priprema:

Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.

U drugoj posudi umuti krem ​​sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.

Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare