22. Maja 2023.

Ovom filmu su u Kanu aplaudirali devet minuta

Gromoglasni aplauzi publike trajali su devet minuta, a nastavljeni su i nakon što su se svetla upalila, preneo je američki časopis Variety.

Film “Killers of the Flower Moon” traje tri sata i 26 minuta, a glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Lili Gledston.

“Ovo je bilo tako dirljivo iskustvo, mislim da nikada nisam doživeo nešto slično”, rekao je Skorseze posle projekcije.

Novi film istražuje seriju ubistava bogatih Indijanaca iz plemena Osage, koja su se dogodila u istoimenom okrugu. Bavi se i počecima Federalnog istražnog biroa (FBI) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovakve reakcije na festivalu dobar su znak za platformu Apple TV+, koja je Skorsezeu navodno dala budžet od 200 miliona dolara za adaptaciju istoimene popularne knjige iz 2017. godine. Gledstonova, koja glumi bogatu ženu iz plemena Osage, već je počela dobijati odlične kritike, a na festivalu je morala da zadrži suze dok je publika aplaudirala.

Neki korisnici društvenih mreža već predviđaju da će biti nagrađena za svoju ulogu. Aplauz bi možda trajao i duže da Skorsezeu u ruke nije završio mikrofon kako bi održao govor, u kojem se zahvalio plemenu Osage i Eplu.

“Apple nam je bio sjajan”, rekao je dok se prisećao snimanja u Oklahomi. “Ovo je bilo fenomenalno iskustvo”, dodao je.

Di Kaprio, Robert De Niro, Gledstonova i Džesi Plemons, koji glume u filmu, prošetali su crvenim tepihom u Kanu uoči projekcije.

“Killers of the Flower Moon” će početi da se prikazuje u bioskopima 20. oktobra, a kasnije će se pojaviti na Apple-ovoj platformi za striming.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare