14. Juna 2023.

Ovo su najčudnije namirnice koje “produžavaju život”: Na listi se našli viski i kokice

Iako su mnogi pobornici zdrave ishrane, kako bi živeli duže, ponekad to i nije slučaj. Naime, ako upitate stogodišnjake šta su tokom života jeli, pili, i uopšte kakvim su stilom živeli, mogli biste da budete zaprepašćeni.

Mnogi od njih neretko su konzumirali alkoholna pića i grickalice, pa su se tako na listi čudnih namirnica koje “produžavaju život”, našli viski i kokice.

Naime, najstariji muškarac sa Novog Zelanda, Džek Kou, koji je sredinom maja proslavio 107. rođendan, otkrio je svoju tajnu dugovečnosti. Kako je umnogome tokom života konzumirao kokice prelivene karamelom i pivo, on veruje da za svoje dobro zdravlje duguje baš ovim namirnicama. Upravo zato su mu rođaci za rođendan poklonili tortu sa njegovim omiljenim slatkišima – karamelom i kokicama.

U martu ove godine Apo Vang-Od, sa Filipina koja ima 106 godina, postala je tema naslovnice časopisa Vogue. Oni su je nezvanično prozvali “najstarijom manekenkom na naslovnoj strani Vogue-a”. Apo ističe da ju je u životu održao rad, a inače se bavi tetoviranjem.Ona je pre nekoliko godina, na izložbi u Manili, otkrila – “jednostavno nisam mogla da prestanem da radim”.

“Zamolili su me da stanem i odmorim se. Ali ako bih to uradila, onda ne bih pokazala nepoštovanje prema ljudima koji su došli samo da ih tetoviram i koji su zbog toga prešli hiljade kilometara. Ali stvar je u tome da volim ono što radim! Kod kuće radim svakog dana od 8 do 17 časova”, ispričala je i dodala da je uverena da je to tajnja njene dugovečnosti.

Takođe, Barbara Bejts, koja živi u engleskom gradu Vejkfildu, u novembru 2022. proslavila je 100. rođendan i tom prilikom je priznala da je sve ove godine pila viski ali u malim količinama.

“Volela sam viski, on me je održavao! Uvek je to bila samo kap alkohola u maloj količini vode, ali ja sam uživala”, priznala je ova dama koja je čak svom psu dala ime Viski, po svom omiljenom piću, pišu strani mediji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare