19. Septembra 2023.

Ovo je najbesmislenija Windows prečica

Ctrl+Win+Alt+Shift+L je Windows prečica na tastaturi koju verovatno ne možete da dohvatite jednom rukom, a otvara LinkedIn. Da li ste je ikada koristili?

Da li je korišćenje prečica na tastaturi zaostavština starijih generacija ili navika koja polako umire, ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo. Ono u šta smo sigurni je da svaka funkcija ne mora da ima svoju prečicu. Tom logikom, PCWorld ekipa došla je do Ctrl+Win+Alt+Shift+L. U pitanju je možda i najgluplja Windows prečica.

Svako ko koristi neki operativni sistem dovoljno dugo navikao se na male uštede vremena koje ostvarujemo prečicama kao što su Ctrl+XCtrl+CCtrl+VWin+Print Screen i druge. Međutim, koliko god one bile korisne, neke od njih su zaista bespotrebno zakomplikovane. Jedna od njih pokreće LinkedIn.

Ctrl+Win+Alt+Shift+L Windows prečica

Ctrl+Win+Alt+Shift+L je kombinacija pet tastera, koji nisu jedan pored drugog, što znači da su vam potrebne dve ruke. Njome otvarate Linkedin stranu u podrazumevanom browseru. I odmah da vam kažemo, ovo nije jedna od korisnih Windows prečica. Najjednostavniji način je da levom rukom pritisnete Ctrl+Win+Alt, a desnom Slift+L.

Windows prečica kojom se poziva LinkedIn

Kao rezultat, otići ćete do LinkedIn strane, što može biti korisno samo za HR regrutere i one koji traže posao. Međutim, čak je i njima lakše da sačuvaju stranu kao Bookmark ili izvuku prečicu direktno na desktop/taskbar/start meni, nego da lome prste po tastaturi.

Koje su to prečice na tastaturi bez kojih vi ne možete?

Benchmark.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare