1. Februara 2023.

Ove tri aplikacije su prevarile 20 miliona ljudi. Da li ste ih koristili?

Svi želimo da pronađemo brz i lak način da zaradimo novac sa strane. Još ako takva zarada uključuje neku zdravu aktivnost, onda je u pitanju pun pogodak.

Međutim, retko kada se ispostavi da je nešto što na brz i jednostavan način donosi rezultate bude i istinito. Upravo to pokazuje izveštaj proizvođača antivirusnog softvera Dr. Web.

U izveštaju koji je objavio Dr. Web, kreator softvera za uklanjanje virusa, na Google Play prodavnici postoje tri takve aplikacije koje su preuzete više od 20 miliona puta:

1. Lucky Step-Walking Tracker – preko 10 miliona preuzimanja
2. WalkingJoy – preko 5 miliona preuzimanja
3. Lucky Habit: health tracker – preko 5 miliona preuzimanja

Sve tri aplikacije funkcionišu na istom principu – korisnicima daju virtuelnu valutu nakon izvršenja određenih zadataka. To može biti prelazak određene distance, sticanje zdravih navika ili nešto drugo, a te valute se kasnije mogu zameniti za pravi novac. Ukoliko korisnici ne žele da rade zadatke, imaju mogućnost da gledaju reklame.

Ali i nakon gledanja niza reklama, aplikacije prikazuju još reklama navodno da bi se “ubrzao” proces preuzimanja nagrada. Aplikacije ne verifikuju nijedan od podataka u vezi sa plaćanjem koje su dali korisnici, tako da su šanse da će oni nešto zaraditi od gledanja reklama veoma male.

Ukoliko imate neku od navedenih aplikacija na sbom Android telefonu, odmah ih izbrišite i obavezno skeniratjte uređaj nekim antivirus programom kako biste izbegli bilo kakve probleme.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare