Na spomen kremšnita prvo što nam padne na pamet je fina kremasta slastica u koju treba utrošiti puno truda i vremena, ali ovaj recept nešto je sasvim drugačije. Za njega ti ne veliko treba znanje i iskustvo, a u samo pola sata dobit ćeš desert koji neodoljivo podsjeća na samoborske kremšnite.
Kao što smo rekli, gotove su za svega pola sata, a sigurni smo da će jednako brzo nestati s tanjira.
SASTOJCI
jaje 6 kom
šećer kristal 200 g
prašak za puding od vanilije 2 kom
brašno 4 kašike
mlijeko 1,40 l
lisnato tijesto 1 kom
šećer u prahu 3 kašike
POSTUPAK
Odvoji žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke dobro izmiksaj sa 150 g šećera i dodaj puding (u prahu), brašno i 4 dl mlijeka. Dobro izmiksaj i zakuhaj u 1 litru kipućeg mlijeka (skuhati kao puding). Od bjelanjaka i 50 g šećera istuci čvrsti snijeg, zatim ga lagano umiješaj u vruću kremu. Lisnato tijesto tanko razvaljaj, izbodi viljuškomi ispeci ga (na obrnutoj strani lima za pečenje) na 180 °C, 10-15 minuta (dok ne dobije lijepu zlatno-žutu boju). Gotovo lisnato tijesto prepolovi i namaži kremom, a drugu polovicu prethodno izreži na kockice i posloži ih po kremi.
Azra.ba