22. Januara 2024.

Ovaj recept za mini pljeskavice morate da isprobate

Protekle nedelje imali ste priliku da pogledate i 10. epizodu najgledanijeg kulinarskog šou u Srbiji “MasterChef”. Mi vam u nastavku donosimo jelo koje je oduševilo stručni žiri, ali i mnogobrojne gledaoce TV Prva.

Reč je o u ukusnim mini pljeskavicama koje možete da pripremate u bilo kojoj prilici.

Evo kako se pripremaju:

Sastojci:

  • 200 g mlevenog ćurećeg filea
  • 5 kašika mlevenog kukuruza iz konzerve
  • list celera
  • so, biber – ( količina po ukusu)
  • malo brašna

Za “humus” od leblebije:

  • Pola konzerve kuvane leblebije
  • Sok od limuna (količina po ukusu)
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • so, biber – ( količina po ukusu)

Za sos od dunje:

  • sok od jedne skuvane dunje (oko 1.5 dl)
  • 2 supene kašike limunovog soka
  • 2 supene kašike meda
  • krem za kuvanje
  • so (količina po ukusu)

Priprema:

  • Mlevenu ćuretinu, kukuruz, so, biber malo lista celera umesiti i oblikovati u mini pljeskavice. Uvaljati u malo brašna i staviti da se peku na malo ulja.
  • Sastojke za humus sipati u mini secko i napraviti krem. Začiniti po ukusu, da bude malo kiselo
  • Za sos od dunja: staviti u šerpicu med, lagano ga zagrevati, kad krene da se zagreva dodati limunov sok, pomešati, zatim sok od dunja, začiniti i na kraju krem za kuvanje.
  • Krem treba da bude blago slatko kiselkastog ukusa.
  • Služiti ćuftice na “humusu” od leblebija, a sa strane poslužiti krem za prelivanje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare