29. Juna 2023.

Ovaj neobičan znak može vam pomoći u otkrivanju rane faze demencije

Način da se stanje demencije dijagnostikuje što je ranije moguće daje ljudima najbolje šanse za održavanje i ublažavanje simptoma ovog zdravstvenog stanja.

Stoga, nije loše poznavati rane simptome koji uzrokuju demenciju, jer to može pomoći licima i dati njihovim porodicama više vremena da rezumeju dijagnozu i planiraju budućnost.

Naučnici klinike Maio otkrili su sve više dokaza koji pokazuju da se obrasci hodanja menjaju prije nego što se pojave problemi s pamćenjem i prepoznavanjem.

To je zato što demencija ubija moždane stanice što može uticati na pokrete. Takođe, kod osoba koje imaju demenciju može se pokazati i kraći zamah ruku dok hodaju.

Studija objavljena u časopisu Journal of Alzheimer's Disease takođe je pokazala da ljudi s tom bolešću verovatno imaju kraće korake.

Pored toga, postoje još neki simptomi na koje bi trebalo obratiti pažnju na kratkoročni gubitak pamćenja, promene rasloženja, gubitak interesa, nedostatak fokusa, ishitrene odluke, zbunjenost, smanjena koordinacija pokreta i otežana sposobnost obavljanja svakodnevnih zadataka.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare