1. Decembra 2023.

Ova riječ bila je najtraženija na internetu u 2023. godini

U svetu preplavljenom manipulacijom slikama i dezinformacijama, engleska reč „authentic” bila je najtraženija 2023. godine u SAD u najpoznatijem Merriam-Webster rečniku, objavila je ova izdavačka kuća.

Reč “authentic”, koja sugeriše da su Amerikanci zabrinuti zbog veštačke inteligencije, identiteta ili društvenim mrežama, bila je najtraženija u internet rečniku, navodi Merriam-Webster u saopštenju.

Često se tražila i reč „krunisanje“.

Ta izdavačka kuća – čije su referentne knjige uglavnom rečnici – navodi da su medijske ultra-slavne ličnosti poput pevačice-fenomena Tejlor Svift ove godine insistirale na važnosti autentičnosti. Neizostavni magnat Elon Musk pozvao je lidere i donosioce odluka da se izraze „na autentičan način“ na društvenim mrežama.

Reč autentičan je tako pobedila” deepfake” po broju onlajn konsultacija, reč koja označava sofisticiranu tehnologiju za manipulaciju audio-vizuelnim sadržajem. Među finalistima se našla i reč krunisanje, koja se u rečniku najčešće tražila u maju, kada je britanski prestolonaslednik krunisan i postao kralj Čarls III.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare