14. Juna 2023.

Ova aplikacija otkriva kopije, prepoznaje čak i lažne auto-dijelove

Kako bi se riješio ovaj problem kompanija Alitheon je razvila FeaturePrint aplikaciju zasnovanu na vještačkoj inteligenciji koja je sposobna da identifikuje imitacije pomoću jedne fotografije.

Ova inovativna aplikacija je kompatibilna sa raznolikom paletom proizvoda.

Kompanija koja stoji iza ove aplikacije navodi: “Planirate kupiti kočnice automobila, neki proizvod od plemenitog metala ili rijetku bejzbol karticu? Jeste li sigurni da je to ono što mislite? Je li to ono što bi trebalo biti? Koja je posljedica ako nije? Izbjegnite bilo kakvu sumnju, budite sigurni uz FeaturePrint!”

Softver FeaturePrint koristi fotografije za vizuelno snimanje i transformaciju komplikovanih površinskih karakteristika fizičkih objekata u različite matematičke informacije. Bilo da se radi o zupčanicima, satovima ili kolekcionarskim predmetima, svaki predmet ima svoje jedinstvene karakteristike po kojima se može raspoznati.

Bitno je pomenuti da ova aplikacija nije dostupna za preuzimanje putem bilo koje trgovine aplikacijama za pametne telefone nego je osmišljena posebno za kompanije koje traže jedinstvene mogućnosti koje pruža FeaturePrint, a pojedinosti o cijeni nisu navedene na službenoj web stranici.

Aplikaciju u Ujedinjenom Kraljevstvu već koristi London Bullion Market Association za prepoznavanje i provjeru autentičnosti zlata, prenosi Racunalo.com.

Nezasvisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare