Ova aplikacija je privukla pažnju mnogih i najbrže je rastuća svih vremena - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Ova aplikacija je privukla pažnju mnogih i najbrže je rastuća svih vremena

Chatbot ChatGPT, kalifornijske kompanije OpenAI koja se bavi razvojem veštačke inteligencije, najbrže je rastuća aplikacija u istoriji.

Prema studiji UBS-a, ChatGPT je imao 13 miliona jedinstvenih posetilaca dnevno tokom januara, što je više nego dvostruko više od broja posetilaca u decembru. ChatGPT postoji oko dva meseca, a već ima 100 miliona korisnika mesečno, zaključak je studije.

Studija, koja se poziva na podatke analitičke kompanije Similarweb, pozicionira ChatGPT u odnosu na druge aplikacije sa brzim rastom, kao što su TikTok i Instagram. Poređenja radi, bilo je potrebno devet meseci da TikTok dostine 100 miliouna aktivnih korisnika mesečno, dok je Instagramu za to bilo potrebno dvie i po godine.

“Tokom 20 godina praćenja internet prostora ne možemo da se setimo bržeg rasta među potrošačkim internet aplikacijama”, napisali su analitičari UBS-a u studiji.

Privukao pažnju Microsofta i Googlea

Izveštaje stiže samo dan nakon što je OpenAI lansirao ChatGPT Plus, koji je plaćena verzija chatbota. Košta 20 dolara mesečno, a korisnicima nudi pristup ChatGPT-ju tokom perioda najveće upotrebe, brže vreme odgovora i prioritetan pristup novim funkcijama.

ChatGPT je postao veoma popularan gotovo odmah nakon lansiranja, a korisnici su ga upotrebljavali za široku paletu zadataka, od pisanja pesama, preko varanja u esejima na fakultetu, do toga da bot piše kod za malware.

Microsoft, koji je već bio investitor u OpenAI, nedavno je uložio dodatnih 10 milijardi dolara u kompaniju, a navodno radi na integraciji ChatGPT-ja u neke od svojih usluga, uključujući Bing. ChatGPT je također privukao pažnju komapanije Google, za koju se tvrdi da razvija nekoliko sopstvenih AI alatki za javnost.

B92.

Danas objavljeno

“Glupi telefoni” se vraćaju u modu

Vanja A

Ne možete da otvorite HTML stranice u Safariju?

Vanja A

Šta je SuperEnergy Boosting tehnologija i kako poboljšava autonomiju baterije?

Vanja A

Ostavite komentar