19. Jula 2023.

Otvoreno pismo Jovana Memedovića nakon otkaza na RTS-u

Voditelj Jovan Memedović u jeku je medijske pažnje zbog otkaza koji je dao na RTS-u, poslije 30 godina rada na pomenutoj televiziji, a sada se oglasio pismom na svom Instagram nalogu.

“U sred sam snimanja nove sezone ‘Potere’, a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda ‘Sasvim prirodno’, koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada” napisao je Jovan pa dodao:

“Nisam više zaposlen na RTSu, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni ‘Etički kodeks’ koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija ‘Sasvim prirodno’ se ne može raditi u proizvodnji RTSa (objasniću zašto), a procenjeno je i da ‘Potera’ ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTSu”, objasnio je Memedović.

Cijeli tekst pročitajte u objavi:

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare