1. Aprila 2023.

Otvorena dionica autoputa “Miloš Veliki” od Novog Beograda do Surčina

Auto-put od Novog Beograda do Surčina biće najbrža veza tog dijela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem “Miloš Veliki”.

Svečanom otvaranju prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo, ministar građevinarstva Goran Vesić, ministar finansija Siniša Mali i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Predsjednik Vučić poručio je danas da “država nije igračka već svetinja koju moramo da čuvamo, kao i da samo država koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug”.

  • Mi smo se trudili prethodnih godina da pokažemo da možemo da gradimo mnogo više nego što su radili ljudi u ovoj zemlji u prethodnim generacijama i uspijevali smo to zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici – rekao je Vučić u obraćanju.

Naglasio je da je država svetinja o kojom moramo ra vodimo računa.

  • Samo uspješna država, a uspješna je ona koja je odgovorna i ozbiljna, koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug – naglasio je Vučić.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izrazila je zadovoljstvo zbog današnjeg otvaranja dionice auto-puta “Miloš Veliki”, u čiju izgradnju su bili uključeni kineski radnici.

  • Drago nam je što danas otvaramo ovu dionicu, veoma cijenimo trud kineskih i srpskih inženjera i radnika koji su radili na ovoj dionici puta – navela je Čen Bo. Drago nam je što će srpski prijatelji svakim danom osjećati blagodati puta, dodala je ona.

Komercijalni ugovor za deonicu Novi Beograd – Surčin potpisan je sa kompanijom “Čajna komjunikejšns konstrakšn kompani”, a njegova vrijednost je 70,5 miliona evra.

Gradnja je počela krajem marta 2021. godine, a tom saobraćajnicom, koja ima urađenu i biciklističku stazu i trotar za pješake, izlaz na auto-put “Miloš Veliki” biće skraćen za oko 10 kilometara, jer više neće morati da idu preko auto-puta Beograd – Zagreb.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare