28. Novembra 2023.

Otrovana supruga šefa ukrajinske Vojne obavještajne službe

Marijana Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova je otrovana, izjavio je danas za portal Kijev Indipendent neimenovani predstavnik ukrajinske Vojne obavještajne agencije (HUR).

Pozivajući se na anonimne vojne obavještajne izvore, ukrajinski portal Babel prenio je ranije danas da je Budanova hospitalizovana zbog trovanja teškim metalima, a jedan predstavnik HUR potvrdio je pisanje portala Babel u komentaru za kijevski Indipendent.

Marijana Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe Kirila Budanova, navodno je hospitalizovana nakon dužih zdravstvenih problema, navodi portal Babel, prenosi Tanjug.

“Liječenje se sada završava, a potom slijede ljekarske kontrole. Otkrivene supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu i vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na namjeran pokušaj trovanja”, izjavio je neimenovani izvor portala Babel.

Portparol HUR Andrij Jusov ranije je rekao da je Rusija u prošlosti nekoliko puta pokušavala da likvidira Kirila Budanova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare