14. Juna 2023.

Otkrivena vojna tajna; Napravili su mutant virus?

Prema istražiteljima koji su ispitali presretnutu komunikaciju i naučno istraživanje, kineski naučnici vodili su tajni projekat na Institutu za virusologiju u Vuhanu, prenose pisanje britanskog Telegrafa mediji u Srbiji.

Dalje, istraživanje britanskog Sandej tajmsa, tvrdi da američki istraživači veruju da je jedan od razloga zašto nije objavljena informacija o njihovom radu taj što je projekat vođen u saradnji sa kineskim vojnim istraživačima.

List tvrdi da je proverio na stotine dokumenata, uključujući poverljive izveštaje, interne zapisnike, naučna dokumenta i elektronsku komunikaciju i da je institut u Vuhanu učestvovao u krajnje rizičnim eksperimentima o korona virusima koje je sakupio iz pećina sa slepim miševima na jugu Kine.

Naučnici širom sveta prvobitno su verovali da je pandemija izbila prirodno, ali teorija o tome da je virus procurio iz laboratorije poslednjih godina dobija sve više na kredibilitetu jer i FBI podržava tu teoriju, preneo je Telegraf.

Britanski Sandej tajms sada tvrdi da je laboratorija prestala da objavljuje svoje nalaze 2016. godine pošto su istraživači otkrili nov tip koronavirusa u jednom rudarskom oknu u Mođangu u provinciju Junan gde su ljudi umrli od simptoma sličnih sarsu. Žrtve nisu prijavljene.

Jedan od istraživača kaže da je slučaj u rudniku zataškan jer je povezan sa vojnom tajnom budući da se radi o pokušaju upotrebe virusa dvostruke namene – za vakcine odnosno biološko oružje.

Američki istražitelji smatraju da je program s oznakom tajnosti imao za cilj da virusi iz rudarskog okna postanu zarazniji za ljude i dovedu do stvaranja virusa kovid 19 ali da je on procurio iz laboratorije u Vuhanu posle akcidenta.

“Jasno je da je Institut za virusologiju u Vuhanu učestvovao u stvaranju, proglašenju i zataškavanju pandemije Kovid 19”, rekao je jedan od istražitelja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare