1. Februara 2023.

Otežano kretanje pješaka i automobila na Laušu

Potvrdili su ovo iz Gradske uprave za “Nezavisne novine” te dodali da je krajnji rok za završetak ovih radova 31. mart ove godine.

“U okviru investicionog ciklusa ‘Voda 1’ izvođač radova je 31. marta prošle godine završio radove na izgradnji glavnog oborinskog kolektora u Karađorđevoj ulici od Crkvene do Ulice Vladimira Rolovića, tačnije kod kafea ‘Kings'”, istakli su iz Gradske uprave.

Dodaju da se radi o izgradnji glavnog kolektora promjera 1,5 metara od izliva u Crkvenu do Ulice Dušana Jokića, a u okviru ove investicije biće izgrađen dodatni krak fekalne kanalizacije s desne strane ulice i rekonstrukcija postojećeg vodovoda.

“Ukupna dužina planiranog kolektora je 565 metara, a ukupna vrijednost ugovorenih radova je oko milion KM”, naveli su oni.

Cilj izgradnje glavnog kolektora je, kako kažu, razdvajanje oborinskih i fekalnih voda, a služiće za prikupljanje i odvođenje površinskih voda u predmetnoj ulici i, ono što je najbitnije, u budućnosti će poslužiti da pokupi sve oborinske vode sa slivnog područja Lauš 1.

“Trenutno se u okviru investicionog ciklusa ‘Voda 2’ izvode radovi na potezu od kafea ‘Kings’ do Ulice Dušana Jokića sa svom navedenom infrastrukturom, a po okončanju radova i uređenje javne površine trotoara sa biciklističkom stazom”, pojasnili su oni.

Kako kažu, radovi su nastavljeni 22. avgusta ove godine, prilikom čega se prvo izmještaju instalacije telekoma, kao i vodovodne cijevi na trasi novog kolektora. “Radi se o kolektoru velikog promjera 1,5 metara i izgradnji dodatnog kraka fekalne kanalizacije”, kazali su oni.

Preostalo je, kako kažu, da se uradi prekop prema Ulici Dušana Jokića i izgradnja slivničke rešetke koja bi kupila površinske vode iz ove ulice, nakon čega će se pristupiti uređenju trotoara i ivičnjaka.

Iz Savjeta MZ Lauš 1 su potvrdili za “Nezavisne novine” da se izvođenje ovih radova odužilo te da su ulice raskopane.

“Otežano je kretanje pješaka, a i automobila s obzirom na rupe te je ugrožena bezbjednost mještana”, potvrdili su oni.

Nezavisne novine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare