21. Januara 2023.

“Otadžbinski rat”: Najavljeno uništenje

On je takođe istakao da c´e Rusija pobediti u njemu, kao što je to bilo i 1812. i 1945. godine.

Prethodno je Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj u jednom njegovom govoru izjavio da je Rusija navikla da se bori do kraja i podsetio na njene pobede nad Napoleonom i Hitlerom i pozvao na naoružavanje Ukrajine.

“Bravo za Borelja sa njegovim beživotnim licem. Podsetio je da naša zemlja pobedila Napoleona i Hitlera. Vidite, on je sam utvrdio ovu analogiju. U skladu sa tim, ukrajinski nacisti i Zapadna Evropa su direktni naslednici onih koji su ratovali protiv Rusije. I, čini se da je rat protiv njih postao novi Otadžbinski rat. Pobedic´emo. Kao što smo 1812. i 1945. godine“, napisao je Medvedev na njegovom telegram kanalu.

Prethodno je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na godišnjoj konferenciji za medije izjavio da “kao što je Napoleon mobilisao skoro celu Evropu protiv Ruske imperije, kao što je Hitler mobilisao i osvojio, stavio pod oružje vec´inu evropskih zemalja i bacio ih protiv Sovjetskog Saveza, Sjedinjene Američke Države organizovale su koaliciju skoro svih Evropljana, članica i ne samo članica NATO-a, članica EU, a preko Ukrajine posredno ratuju protiv Rusije sa istim zadatkom – konačnim rešenjem ‘ruskog pitanja’“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare