4. Decembra 2023.

Otac ubijene djevojčice doveden u sud

Aleksandar Gorčevski, otac kidnapovane i ubijene Vanje (14), priveden je u Krivični sud u Skoplju večeras.

Tužilaštvo ga sumnjiči kao saučesnika u slučaju otmice njegove kćerke. Tužilac je od sudije za prethodni postupak tražio da mu odredi pritvor do 48 sati kako ne bi pobjegao ili ometao istragu.

Kamere su snimile kako policija dovodi oca u lisicama u sud.

Otac je nakon jednog dana u policijskoj stanici i tužilaštvu priveden na saslušanje.

Sumnjiči se da je dao informaciju o vremenu i mjestu kada će Vanja biti sama, sa ciljem da se djevojčica otme, a potom da se od majke zahtjeva novac. Kako je danas rekao ministar policije Oliver Spasovski, “stvari su izmakle kontroli”, pa je organizator i prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo pucao i ubio Vanju iz pištolja.

Iz Tužilaštva i MUP-a jutros su rekli da je Vanjin otac negirao bilo kakvu povezanost.

Podsjetimo, mala Vanja oteta je 27. novembra oko 7.20 časova, a nekih sat vremena kasnije majka je prijavila policiji njen nestanak, nakon što je saznala da djevojčica nikad nije stigla do škole.

Prema podacima iz istrage, otmičari su Vanju savladali u ulazu, vezali joj ruke i noge, spakovali je u vreću za spavanje, a potom u automobil “citroen”, sa kojim su pobjegli sa lica mjesta. Nepunih tri sata kasnije Vanja je ubijena, a njeno tijelo pronađeno je 3. decembra u ataru sela.

Ekipa Telegraf.rs prošla je danas putem kojim su prošle ubice i pronašla mjesto gdje je pronađeno Vanjino beživotno tijelo. Nedaleko odatle pronađeni su i ostaci spaljenog “citroena”.

Nedaleko od mjesta zločina se, kako su saznali na licu mjesta, nalazi vikendica roditelja glavnog osumnjičenog za ovaj zločin. 

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare