31. Maja 2024.

Osvježavajuća poslastica: Kako napraviti savršen voćni mousse?

Sastojci:

  • ¾ šolje svježeg ili smrznutog voćnog pirea (koristi svježe ili smrznuto voće, pire u procesoru hrane, blenderu ili mlinu, po potrebi ukloni kožicu ili sjemenke propuštanjem kroz sito)
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 200ml zaslađenog kondenzovanog mlijeka
  • Prstohvat morske soli
  • Svježe voće za ukras (opciono)

Priprema:

Umuti vrhnje za šlag i zaslađeno kondenzovano mlijeko. U voćni pire dodaj prstohvat soli, a zatim lagano umiješaj voće u mješavinu kreme/kondenzovanog mlijeka.

Pokrij plastičnom folijom i ohladi najmanje 2 sata ili preko noći. Prethodno ovu poslasticu kašikom prelij u posude za posluživanje. Ukrasi svježim voćem mousse i uživaj u savršenom desertu!

U ovom receptu, koristimo slatko kondenzovano mlijeko iz posebnog razloga – svaki ostatak moussa možeš zamrznuti i uživati u kremastom, domaćem sladoledu. Tečna tekstura i mliječni proteini iz kondenzovanog mlijeka čine da mousse ostane savršeno mekan čak i kad je zaleđen.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare