Paloma je bezobrazno pitka, a Meksikanci je naprosto obožavaju zbog različitih ukusa koji se isprepliću u svakom gutljaju – gorko, slatko, slano, kiselo – i zavisi od tekile koja se koristi, pikantno, čini strašno ukusnu kombinaciju.
Najbolje je od svega što ne moraš potrošiti gomilu sastojaka za pripremu Palome. Obavezni su jedino tekila i grejp, a ostalo zavisi od inspiracije. Svježe cijeđeni sok od grejpa biće pun pogodak u kombinaciji sa tekilom i malo tonika, soda vode ili mineralne, a možeš dodati i cijeđene limete, kao i soli kojom se ukrašava rub čaše. Čašu prema želji istrljaj kriškom grejpa, pa umoči u so.
Sastojci za Palomu:
- 2 čašice tekile
- 1 čašica soka od ružičastog grejpa
- 1/2 čašice svježe cijeđenog soka od limete
- 1/4 čašice sirupa od agave ili šećernog sirupa
- Mineralna voda ili tonik
Priprema Palome:
Napuni čašu ledom pa sipaj tekilu, sipaj sok od grejpa, limetu, šećerni sirup i promiješaj.
Dodaj mineralne vode ili tonika pa posluži.
Uživaj u ovom ljetnom osvježenju!
Ultra.ba