29. Februara 2024.

Osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića ostaju iza brave

Okružni sud u Doboju produžio je za dva mjeseca pritvor Andreji Kajganić i Draženu Lazareviću koji su osumnjičeni za ubistvo Saše Kulišića.

Mjera produženja pritvora donesena na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva, a nakon saslušanja osumnjičenih, rečeno je Srni u dobojskom Okružnom sudu.

Prema ovoj odluci, koju je vijeće Okružnog suda u Doboju donijelo 26. februara, pritvor Kajganićevoj i Lazareviću može trajati do 29. aprila.

“Dalje aktivnosti na predmetu u ovoj fazi postupka zavise od prijedloga i istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo Doboj”, naveli su u dobojskom sudu.

Kajganićeva i Lazarević sumnjiče se da su po prethodnom dogovoru, zajedno sa maloljetnom kćerkom prvoosumnjičene, 29. januara tabletama omamili Kulišića u namjeri da ga liše života.

Maloljetnica je u porodičnoj kući ocu napravila limunadu u kojoj se nalazio izmrvljeni prah tableta “trean” od čega je on zaspao, a potom ostavila otključana ulazna vrata od kuće i o svemu obavijestila majku i Lazarevića.

Osumnjičeni su potom Kulišića vezali, zadali mu nekoliko udaraca, odvezli ga automobilom u šumu u neposrednoj blizini izletišta Preslica gdje su mu zadali četiri ubodne rane u stomak, usljed čega je preminuo.

Kajganićeva i Lazarević su Kulišića ostavili u šumi i otišli sa lica mjesta.

Maloljetnici je Osnovni sud u Doboju odredio jednomjesečni pritvor.

Predstavnici Policijske uprave Doboj rekli su ranije na konferenciji za novinare da je Kajganićeva supruga ubijenog Kulišića i da je bila u ljubavnoj vezi sa osumnjičenim Lazarevićem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare