4. Decembra 2023.

Osumnjičeni pobjegao u Beograd, pa u Bugarsku: Cure jezivi detalji ubistva devojčice

Makedonjski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski izjavio da je glavnoosumnjičeni za ubistvo 14-godišnje V.G. pobegao prvo u Beograd, a zatim u Bugarsku

Kako je naveo na vanrednoj konferenciji za medije, Lj.P. je pobegao sa svojim advokatom.

Spasovski je na konferenciji za novinare rekao da će se utvrditi svi aspekti tog bekstva, prenosi Plus info.

Kako je ranije rekao, glavni organizator Lj.P. i izvršilac ubistva ubio je devojčicu, prema do sada utvrđenim dokazima, oko 10 sati jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u već započetoj istrazi nakon prve prijave o zločinu.

“Učinićemo sve da ovu osobu, ovo čudovište, kojeg pratimo, privedemo pravdi čim kroči na naše tlo”, rekao je Spasovski.

Na pitanje novinara da li je neko dojavio osumnjičenom da pobegne, Spasovski je rekao da niko ranije nije imao informaciju da je osumnjičen, da bi on mogao da ga obavesti.

Cure detalji ubistva 14-godišnje V.G. u Skoplju. Prema priznanju uhapšenih ona je stavljena u vreću i strpana u gepek.

Trojica osumnjičenih je privedena, određeno im je zadržavanje i teretiće se za najteža krivična dela, rekli su na vanrednoj konfrenciji za medije ministar unutrašnjih poslova i glavni tužilac Severne Makedonije.

Trojica privedenih je, prema njihovim rečima priznala sve detalje ubistva.

Osumnjičeni su posvedočili da su je čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora Lj.P. koji je u bekstvu i za kojim je raspisana međunarodna poternica. Za Lj.P. tvrde da im je informacije o devojčici dobio od njenog oca.

V.G. su vezali i stavili u vreću. Ubijena je van Skoplja. Osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

“Utvrđeno je da su je dve osobe koje su bile sa citroenom, a po dobijanju informacije prethodne večeri da će devojčica biti sama, odvele sa ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavili u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezeno je na lokaciju van Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno”, rekao je Spasovski.

Prema istrazi, izjave su pokazale da su stvari izmakle kontroli jer je devojčica svuda bila tražena, pa su osumnjičeni odlučili da je ubiju.

“Njegova dosadašnja izjava u policiji koliko znam, ne znam da li će se promeniti, otac i dalje negira ove radnje. Njegovu umešanost, koju smatramo indirektnom, izvlačimo iz konteksta drugih uključenih u slučaj, jedna osoba je rekla da sve to zna iz kontakta sa ocem. Biće zatraženo njegovo zadržavanje, imamo osnova za sumnju”, rekao je tužilac Gavril Bubevski.

Sve vreme otac ubijene devojčice bio je u policiji. On do juče nije priznao krivicu i negirao je bilo kakvu vezu sa slučajem.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare