16. Aprila 2024.

Osumnjičeni da su Grad Prijedor oštetili za devet miliona maraka, među osumnjičenima i bivši gradonačelnik

Policija u Prijedoru prijavila je tužilaštvu četiri osobe osumnjičene da su prilikom realizacije projekta kanalizacione mreže u Prijedoru, budžet grada oštetili za oko devet miliona maraka.

Radi se o Banjalučaninu, troje Prijedorčana i jednom pravnom licu iz Prijedora koje terete da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj o krivičnom djelu protiv  N.G. iz Banjaluke, R.C., R.R. i M.Đ. iz Prijedora i jednog pravnog lica iz Prijedora.

Terete ih  da su krivična djela izvršili od 2007. do 2018. godine prilikom realizacije projekta kanalizacione mreže u naselju Tukovi u Prijedoru, čime je Grad Prijedor, kao investitor, oštećen za iznos od 9.034.345,19 KM.

Zbog propusta prilikom izrade kanalizacione mreže u Tukovima, Milenko Đaković, bivši gradonačelnik Prijedora, te prijedorska firma koja je bila izvođač radova, R.C. direktor te firme, R.R. šefica gradilišta i N.G. kao nadzorni organ, osumnjičeni su da su budžet grada oštetili za oko devet miliona maraka.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor izvještaj o krivičnom djelu protiv  njih zbog sumnje da su počinili krivična djela nesavjestan rad u službi i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, iako su na projektu uočene nepravilnosti tokom izvođenja radova, nadzorni organ niti Grad Prijedor nisu adekvatno reagovali kako bi se otkonile nepravilnosti.

Kako je rekao naš izvor, na kraju kanalizaciona mreža koja je izgrađena nije bila fuknkcionalna, ali je Grad uredno isplatio.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare